نذری عاشورا در طالب آباد

در طالب آباد هر ســاله عاشــقان و دوســتداران آقا امـام حســـین (ع) با فرا 

رسیدن ایام محرم و صفر هیئت های عزاداری رونق ویژه ای به خود می گیرند.

هم زمان، دیگ های بزرگ و کوچک هم برای پختن نذری روی اجاق های گازی

و حتی چوبی می نشینند تا پذیرایی نذری هایی باشند که دوستداران امام حسین

(ع) نذر کرده اند. در میان همه غذاهایی که این روزها آماده می شود همانند دیگر

نقاط ایران این چلو خورشت قیمه است که حرف اول را می زند و عدس پلو غذاهای 

می باشد که جمع و جور است و راحت تر توزیع می شود اما انواع غذاهای ویژه

نذری به همین ها محدود نمی شود.

پختن نذری یک کار معمولی نیست. معمولاً در روزهای دیگر سال هرکسی برای

خود و خانواده اش غذا تهیه می‌کند، اما موقع نذری دادن قضیه کاملا

متفاوت می باشد.

اصلا همین که در نذری دادن کسی از کسی توقع ندارد، خودش حسابی می تواند

حال آدم را خوب کند. آدمهایی که در روزهای معمول سال برای انجام دادن بیشتر

کارهایشان فکر این هستند که متقابلا چه چیزی نصیبشان می شود.

موقع پختن نذری آستین هایشان را بالا میزنند و می ایستند پای دیگ.

این بی دریغ کمک کردن باعث میشود که آدم احساس کند در حال انجام کاری

است نذری پختن یک کارگروهی هست. کاری که درست انجام شدنش مربوط به

همکاری و هماهنگی چندین نفر هست .

نذری پختن هم برای کوچک ترها و هم البته برای بزرگترها یک تمرین درست

برای انجام کار گروهی است.
 
قدمت ادای نذری به صورت چلوخورش قیمه زیاد نیست و شاید حداکثر 80-90

سال باشد. تا قبل از آن شربت، نان و خرما، شیرداغ و انواع آش از خوراکی مراسم

عزاداری بوده اند که قدمت آن به دوره صفویان می رسد که مراسم سوگواری از آن

زمان شکل و شمایلی رسمی و باشکوه به خود گرفت. اینکه چرا قیمه غذای اصلی

این مراسم شده است، دقیقا معلوم نیست و دلایل متفاوتی برای آن ذکر می شود

که هیچ کدام سندیت ندارد. گروهی معتقدند قیمه یکی از آسان ترین غذاهایی است

که دنگ و فنگ زیادی ندارد، به آسانی آماده و در عین حال از گوشت قربانی در آن

استفاده شده و خرد کردن آن به شکل قیمه باعث می شود که همه مواد خورش به

طور یکسان به عزاداران برسد.


یکی از خوشمزه ترین غذاهایی که همه ما در طول زندگی خورده ایم و مزه آن زیر

دندانمان مانده، قیمه نذری است. اینکه چرا قیمه نذری اینقدر خوشمزه است دلایل

بسیاری دارد. در غذای نذری معمولا از بهترین مواد اولیه استفاده میشود در مصرف

زعفران امساک نمیشود، گوشت گوسفند تازه در خورش به کار میرود و از ادویه جات

و عطردهنده هایی مانند هل ، دارچین و گلاب هم فراوان استفاده می گردد.

علاوه بر این صرف غذای نذری پس از مراسم و در جمع عزاداران حال و هوای

خودش را دارد که در به یادماندنی شدن غذا تاثیر عمده ای دارد.

و به همین خاطر ده ها تن از عاشقان و دوستداران حضرت اباعبدالله الحسین (ع)

در طالب آباد با آماده سازی محوطه بزرگی برای پختن نذری و ساختن اجاق های

که سوخت آنرا چوب و هیزم تشکیل می دهد و تمام آنها را به شکل توده بزرگی

در کنار محل استقرار اجاق و دیگ های نذری نگهداری می کنند چند آشپز به کمک

همکاران خود و دیگر دوستدارن حضرت سید الشهدا (ع) که همگی از اهالی

طالب آباد می باشند از شب تا بعد از ظهر روز عاشورا مشغول پخت برنج و خورش

قیمه و بعد پخش آن توسط افرادی که دارای مسئولیت پخش نذری به وسیله

وانت و نیسان در تمامی کوچه های طالب آباد می باشند اقدام می نمایند.

به همین مناسبت یک کلیپ از مراسم پخت و پخش نذری در طالب آباد تهیه
 
شده است که وبگاه طالب آباد راگا تهران شما عزیزان را دعوت به دیدن این

کلیپ می نماید امید که مورد استقبال شما قرار گیرد.


برای دیدن ادامه مطلب را کلیک کنید

 


 

کیلیپ نذری ظهر عاشورا 94

 

 

کلیپ عکسواره عاشورا 94



موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: نذری
[ سه‌شنبه ۱۳٩٥/۸/٤ ] [ ۱٠:۱٥ ‎ب.ظ ] [ علی سنجری ژوژکیان ]